Menu

pontbun.com

Blog cu recomandări zilnice

ARGO Dry Digit 17 – dezumidificator cu filtru de purificare

ARGO Dry Digit 17 (17l/24h) e un dezumidificator compact ce functioneaza pe principiul condensarii apei pe o suprafata rece. Ati observat ca atunci cand umplem un pahar cu apa rece peretii exterior se incarca cu picaturi de apa datorita diferentei de temperatura. In mod asemanator aerul din incapere este preluat de un ventilator, trecut prin serpentine metalice reci si in acest fel se retine apa. Inainte de a fi livrat inapoi in camera aerul este incalzit prin conducte calde si adus la temperatura camerei. Dezumidificatorul Argo e e disponibil la un pret corect compartiv cu ceea ce pune la dispozitie.  Specificatiile sale merita putina atentie pentru cei ce doresc un aparat eficient: capacitate de dezumidificare de 17 litri/24h, nivel de zgomot de doar 43 db, higrostat incorporat, garantie de 60 luni. Se prezinta bine din punct de vedere estetic, iar carcasa este asigura de un plastic alb de calitate. Rotile multidirectionale ajuta la manevrarea aparatului, iar greutatea redusa il face usor de mutat dintr-o camera in alta. Panoul de control ofera acces catre functiile aparatului si catre monitorizarea nivelului de umiditate din camera: buton pornit/oprit, reglare umiditate, setare viteza ventilator, timer. Avantajul higrostatului este una importanta si va porni sau opri aparatul in functie de nivelul de umiditate si de setarea introdusa in cadrul panoului de control.

Aparatul retine apa rezultata in urma procesului intr-un recipient de 3 litri, dar exista si posibilitatea de drenaj continuu: conectarea unui furtun de evacuare pentru a elimina apa in exteriorul locuintei. In cazul in care recipientul se umple aparatul se va opri in mod automat, iar un led va avertiza asupra acestui lucru.Functia de dezghetare automata intra in functiune in cazul in care dezumidificatorul este folosit la temperaturi joase. In acest caz se formeaza gheata pe vaporizator, iar inainte de a incepe sa functioneze tehnologia interna elimina aceasta gheata pentru o functionare corespunzatoare. E esential o astfel de functie, in caz contrar trebuie sa aveti in vedere intervalul de functionare de +5 – +35 grade. In cazul unei pene de curent nu mai e nevoie sa introducem din nou setarile, Dry Digit 17 pornind cu ultimele setari stabilite atunci cand curentul electric va reveni.

Un alt avantaj pus la dispozitie de ARGO Dry Digit 17 este faptul ca nu are nevoie de solutii sau pastile ce trebuiesc schimbate la anumite intervale de timp. E nevoie de curatare doar pentru filtru lavabil pentru a oferi un aer proaspat in incapere. Aceasta operatiune va fi amintita de un led special amplasat in cadrul panoului de control. Pentru ca mediul interior sa fie unul benefic pentru sanatate nivelul de umiditate trebuie sa fie sub 50%. In aceasta situatie dezvoltarea bacteriilor, acarienilor precum si a altor agenti ce pot afecta sanatatea este stopata. Dezumidifcatorul nu trebuie neaparat folosit daca exista un copil mic in incapere, dar situatia o impune pentru a-o oferi un mediu de viata sanatos. Mucegaiul si ciupercile nu mai apar in cadrul peretilor atunci cand umiditatea este sub control, iar piesele de mobilier se pastreaza in conditii bune.

Comments

[…] pentru camere ceva mai reduse ca suprafata. Am scris in trecut si un mic review pentru modelul ARGO Dry Digit 17. Aceste aparate sunt recomandate a functiona in orice locuinta pentru a tine sub control nivelul de […]

[…] Dezghetarea se realizeaza in mod automat si intervine in situatia in care vaporizatorul este acoprit cu gheta. Aparatul elimina acest strat de gheata dupa care va pune in functiune compresorul. Apa rezultata in urma procesului de dezumidificare va fi colectata intr-un recipient cu capacitatea de 1.6 litri. In momentul cand acest se umple intra in functiune un martor luminos care avertizeaza asupra acestui fapt si oprese in mod automat functionarea aparatului Trotec TTK 24 E. Panoul de control ocupa partea superioara si este usor de folosit pentru ca nu are in componenta prea multe butoane. Singurul dezavantaj la modelul de fata este faptul ca nu are higrostat (dispozitiv ce regleaza in mod automat nivelul de umiditate din aer pornind si oprind aparatul atunci cand e nevoie). Dezumidificatoare cu higrostat incorporat puteti gasi in aceasta categorie. […]

Leave a Reply