Masinile de spalat vase sunt electrocasnice ce ar trebui sa existe in orice bucatarie pentru ca ofera o curatare corecta a articolelor de servit masa alaturi de un consum energetic scazut. Bosch SMV53L30EU  este in opinia mea un aparat potrivit pentru familiile numeroase, un real ajutor in bucatarie atunci cand vine vorba de spalarea corecta a vaselor. Este un model din serie noua si are ca principale caracteristici capacitatea de incarcare de 13 seturi, afisaj led, clasa de consum A+, protectie la inundatii si optiune de incarcare la jumatate.

Pret Bosch SMV53L30EU

Un pret redus cu circa 36% fata de cel de baza mi se pare o idee de achizitie inteligenta avand in vedere tehnologiile avansate de spalare integrate si capacitatea maxima cu care poate fi incarcata. Detalii poti gasi aici.

Review si caracteristici aparat

Programele de spalare sunt 5 la numar si se diferentiaza prin temperatura de lucru si durata ciclurilor de spalare ori clatire: normal, intensiv, auto, economic, prespalare. E de inteles ca articolele cu grad ridicat de murdarie sau cele ce au resturi uscate necesita o prespalare inainte de programul propriu zis, iar pentru situatii in care aparatul nu este incarcat in totalitate se poate folosi cu succes functia de incarcare la jumatate pentru un consum redus de energie electrica si apa.

Displayul lcd isi face aparitia la deschiderea usii, desi nu stiu cat de utila este aceasta caracteristica. Afiseaza timpul ramas de spalare, programul curent ales si eventualele erori cauzate de lipsa agentului tip sare.

La capitolul functii suplimentare gasim incluse urmatoarele: filtru cu autocuratare, programare intarziata si optiune de incarcare la jumatate. Alte aparate cu aceste functii poti gasi si aici.

Consumul anual de apa este de circa 3300 litri, iar cel de energie electrica 290 kWh. Aceste valori sunt estimative si calculate in conditii normale de utilizare.

Bosch SMV53L30EU este caracterizata de urmatoarele dimensiuni: adancime 55 cm, latime 59.8 cm si 82 cm inaltime. Cosul reglabil pe inaltime, cosul pentru tacumuri, suporturile pentru cesti si pahare si cele pliabile pentru farfurii sunt accesoriile cu care vine echipat modelul de fata.