Pentru spatiile mai reduse, cum ar fi cele de pana la 15 mp, sunt recomandate aparate cu capacitatea de dezumidificare mai mica si unul dintre acestea este Trotec TTK 24 E. In acest review veti afla ca amplasarea se face destul de usor gratie urmatoarelor dimensiuni: inaltime 49 cm, latime 35 cm, lungime 30 cm. Cantareste circa 10 kg si va fi usor de mutat sau depozitat intr-o alta camera.

Review Dezumidificator Trotec TTK 24 E

Capacitatea de dezumidificare e de 10 litri/zi, iar in ceea ce priveste debitul de aer acesta are valoarea de 100 mc/ora. Asa cum am afirmat si mai sus e recomandat pentru camerele mai reduse ca suprafata, dar il puteti folosi si in camere normale dar trebuie sa mariti durata de functionare.

Dezghetarea se realizeaza in mod automat si intervine in situatia in care vaporizatorul este acoprit cu gheta. Aparatul elimina acest strat de gheata dupa care va pune in functiune compresorul. Apa rezultata in urma procesului de dezumidificare va fi colectata intr-un recipient cu capacitatea de 1.6 litri. In momentul cand acest se umple intra in functiune un martor luminos care avertizeaza asupra acestui fapt si oprese in mod automat functionarea aparatului Trotec TTK 24 E. Panoul de control ocupa partea superioara si este usor de folosit pentru ca nu are in componenta prea multe butoane. Singurul dezavantaj la modelul de fata este faptul ca nu are higrostat (dispozitiv ce regleaza in mod automat nivelul de umiditate din aer pornind si oprind aparatul atunci cand e nevoie). Dezumidificatoare cu higrostat incorporat puteti gasi in aceasta categorie.
Particulele de praf sunt retinute de un filtru lavabil care e indicat sa il curatati din cand in cand. Exista si posibilitatea da a evacua la exterior condensul rezultat in urma procesului de control al umiditatii, aparatul Trotec TTK 24 E avand in acest sens un racord in partea din spate. Nivelul de zgomot la functionare este de circa 42 db, iar domeniul de functionare trebuie sa fie cuprins in intervalul de temperatura: 5°C – 35°C.  In caz contrat poate aparea fenomenul de inghetare, iar aparatul trebuie sa intre intr-un proces ce va elimina acest strat de gheata dupa care va continua procesul de functionare normala.