Pentru sufrageriile de suprafata mare sunt recomandate televizoare cu diagonale generoase, iar Nei 60NE5000 poate fi o varianta buna pentru cei ce doresc un non smart romanesc disponibil la un pret bun. A aparut recent pe piata si este recomandat datorita specificatiilor bune, pretului corect si multiplelor posibilitati de conectare cu aparatele externe. Pentru multi nu mai conteaza functiile smart, iar acest aspect poate avea efect asupra bugetului disponibil pentru un astfel de aparat.

Pret Nei 60NE5000

Televizorul Nei dispune de un pret corect (verifica acum) avand in vedere ca este unul simplu, fara functii smart. In acest buget primim un aparat cu diagonala impresionanta ce va oferi experiente noi in timpul vizionarii. Perioada de garantie standard e de 24 luni (exista si posibilitatea de extindere), iar transportul este gratuit.

Display-ul plat este punctul pentru care eu il consider forte in cadrul televizorului de fata. Diagonala masoara 152 cm, iar calitatea imaginilor oferite este la standarde full hd (1920×1080 pixeli). Culorile sunt naturale, detaliile bine scoase in evidenta, iar calitatea imaginilor este imbunatatita prin intermediul unor caracteristici superioare. Timpul de raspuns de 8 ms ofera posibilitatea cadrelor de a beneficia de o succesiune naturala.  Diferentele sunt notabile la o comparatie dintre acest model si unul ce ofera doar rezolutii hd. Unghiurile de vizibilitate sunt largi si permit vizionari bune chiar si atunci cand nu se priveste direct spre ecran. Modelul 55NE5000 are diagonala de 139 cm si am scris un mic review despre il in acesta sectiune.

Tunerul digital DVB-T/C incorporat in cadrul modelului Nei 60NE5000 ofera receptia posturilor in formatele acceptate, iar in acest sens exista si intrarea clasica de antena. Slotul ci+ este o dotare tot mai prezenta la modelele recente si da posibilitatea de a renunta la vechiul decodor, la cablurile aferente si la telecomanda suplimentara. Cartela respectiva se poate ridica de la societatea de cablu si nu ar trebui sa fiti taxati suplimentar pentru eliberarea ei. Calitatea receptiei va fi vizibil imbunatatita cu acest accesoriu modern. Fisierele multimedia de genul imaginilor, fisierelor audio sau video sunt redate cu ajutorul unui player multimedia integrat capabil sa redea cele mai uzuale formate. Posibilitatile de conectare sunt numeroase si nu mai este pentru nimeni o surpriza portul usb sau cel hdmi. Acestea permit conexiunea cu diferite aparate externe sau cu medii de memorie ce permit rularea filmelor. Iesirea audio optica o puteti folosi in cazul conectarii unui sistem audio de putere mai mare. Exista si o iesire pentru casti de tip jack in acest sens. Sonorizarea este asigurata de un sistem stereo capabil sa ofere o putere de iesire de 20 w (doua difuzoare). Cei pretentiosi pot opta pentru conectarea sistemelor home cinema. Iesirea pentru pc ofera posibilitatea de a folosi non smart-ul drept monitor pentru rularea jocurilor interactive sau pentru a viziona filme salvate pe calculatorul personal.

Nei 60NE5000 arata destul de bine la exterior si vine finisat de un plastic de calitate de culoare neagra. Picioarele de sustinere sunt de dimensiuni reduse, sunt moderne si ofera stabilitate aparatului in cadrul unei comode tv. Se poate opta si pentru montarea suspendata in cadrul unui perete pentru economie de spatiu si pentru un aranjament interesant in sufragerie. Consumul de la retea este unul redus datorita pieselor moderne componente. In pachetul de livrare se afla telecomanda, aparatul propriu-zis, manualul de utilizare in limba romana si cablul de alimentare.