Samsung 40MU6459 e un smart-tv al anului 2017 potrivit pentru cei ce doresc un device capabil sa ofere vizionari la calitate ultra hd ( 3840×2160 pixeli). Detaliile vii sunt afisate la o rezolutie de patru ori mai mare decat cea a unui televizor hd, iar experientele noi au ca puncte forte culorile si luminozitatea realista. Diagonala modelului curent masoara 101 cm, dar exista si variante ceva mai mari pentru pretentiosi si anume 123 si 163 cm.

Pretul este pentru multi dintre noi un factor decisiv, dar trebuie sa avem in vedere si tehnologiile integrate. Noul televizor Samsung 40MU6459 e caracterizat de o suprafata extinsa de vizualizare, iar tehnologiile integrate prelucreaza imaginile pentru obtinerea culorilor naturale si scoaterea in evidenta a detaliilor. Active Crystal Color reduce consumul de energie si ofera culori naturale ce fac parte dintr-o gama de culori extinsa. Adevarata experienta HDR pune la dispozitie o luminozitate impresionanta si umbre pline de detalii. De observat este si nivelul calitatii imagini si anume PQI 1600. Sistemul audio este unul de inalta fidelitate si ofera o putere de iesire de 20 w. Vorbim de un model stereo cu caracteristici superioare pentru imbunatatirea sunetului si sincronizarea odata cu imaginile afisate. Televizorul Samsung 40MU6459 are un design modern si e potrivit pentru amplasarea in livingurile spatioase. Dark Titan este culoarea de finisaj pentru carcasa exterioara si trebuie sa recunoastem ca arata destul de bine. Suportul pentru sustinere este usor curbat, dar dimensiunile generoase ofera o stabilitate ridicata aparatului. Marginile slim din zona ecranului ofera senzatia de spatiu si pune la dispozitie o suprafata extinsa pentru vizionarea continului la calitate 4K. Exista si posibilitatea de amplasare in cadrul unui perete folosind suporturile speciale pentru sustinere de tipul VESA.

Conectarea la internet pentru acces la functiile smart se poate realiza prin intermediul tehnologiei wi-fi, iar redarea fisierelor de pe mediile de stocare externe se poate asigura cu ajutorul porturilor usb sau hdmi. Exista iesire audio optica pentru a conecta un sistem exterior de putere mai mare sau pentru unul de tip Home Cinema. Pentru receptie Samsung 40MU6459 foloseste un tuner digital avansat capabil sa fie folosit pentru antenele terestre sau cele de satelit. E potrivit pentru cei ce doresc vizionarea continutului online prin intermediul aplicatiilor speciale, dar si navigare pe internet sau aplicatii pentru divertisment. Sistemul de operare Tizen e unul usor de folosit, iar timpul de raspuns redus se datoreaza procesorului puternic.