Masinile de spalat rufe aparute in 2017 dispun de tehnologii de spalare avansate si in aceasta categorie este inclus si noul model Whirlpool FreshCare+ FWL71252W EU. E vorba de un model cu incarcare frontala disponibil la un pret bun in aceasta perioada alaturi de perioada de garantie 2 ani de zile si transport gratuit la domiciliu. Capacitatea de incarcare de 7 kg este o optiune buna si din aceasta cauza o face potrivita chiar si pentru familiile numeroase sau pentru cele ce obisnuiesc sa spele articole voluminoase cum ar fi pilotele, paturile sau gecile de iarna. Viteza de centrifugare poate fi reglata pana la maxim 1200 rpm si asigura scoaterea rufelor aproape uscate. Usa hubloului dispune de o deschidere larga si acest lucru faciliteaza incarcarea si descarcarea rapida a rufelor. Din punct de vedere energetic este incadrata in clasa A++, iar acest aspect nu ar trebui sa ne ingrijoreze in privinta facturii de energie electrica.

Tehnologiile de spalare incorporate reprezinta punctul forte din acest review. Asa cum se observa si din titlu, in prim plan este pusa tehnologia  FreshCare+ – intra in functiune dupa finele ciclului de spalare si are ca scop protectia tesaturilor prin miscari delicate ale tamburului si tratament special cu abur. Este un tratament pe care il gasesc util si va avea loc pana cand usa masinii de spalat va fi deschisa. Un principal avantaj este dat de faptul ca in acest mod este inhibata dezvoltarea bacteriilor si formarea mirosurilor deplacute ce pot fi preluate de tasaturi; Soft Move – reprezinta miscari personalizate in functie de tipul de tesatura si de programul ales la inceputul operatiunii de spalare.

Din punct de vedere estetic nu iese prea mult in evidenta. Avem in fata o carcasa metalica de culoare alba cu pereti laterali speciali construiti pentru a elimina vibratiile si zgomotele din timpul functionarii. Panoul de control este unul destul de simplu si are in componenta consola rotunda pentru selectia programelor, displayul lcd ce afiseaza informatii in legatura cu ciclul de spalare si alte butoane suplimentare folosite pentru diverse functii: reglaj temperatura apa, viteza de centrifugare, programare intarziata,

Pretul este un aspect important de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un astfel de electrocasnic. O oferta buna este valabila in aceasta perioada, iar pentru mai putin de 1200 lei putem avea in casa un aparat performant care ofera rezultate bune alaturi de un consum energetic scazut. Pentru amplasare trebuie sa aveti in vedere urmatoarele dimensiuni: inaltime – 84.5 cm, latime – 59.5 cm, adancime – 57.5 cm.

Tehnologia 6th Sense Colours este una specifica aparatelor de spalare de la acest brand si este caracterizata prin adaptarea setarilor ciclului de spalare in functie de culorile tesaturilor. Energetic Wash pastreaza prospetimea culorilor un timp mai indelungat datorita miscarilor asimetrice ale tamburului si permit patrunderea detergentului in tesaturile murdare. Se obtin rezultate bune la temperaturi scazute, adica cu un consum energetic scazut.

Grila de programe pune la dispozitie setari stabilite pentru orice tip de tesatura: bumbac, lana, haine sintetice, sport, articole ce necesita o spalare manuala, delicate, colorate, program prespalare si program rapid.

Mi se pare o idee buna de achizitie pentru cei ce doresc un aparat performant, economic si silentios si care sa ofere rezultate bune la spalare indiferent de tesatura. Este unul potrivit pentru cei ce dispun de un buget mediu si care doresc un aparat ce se va dovedi rezistent in timp.