Aragazul pentru bucatarie il alegem in functie de posibilitatile de alimentare, de functii suplimentare si de buget. Zanussi ZCG612H1XA este un model nou pe piata si iese in evidenta prin designul elegant si capacul din sticla din partea superioara. Atat plita cat si cuptorul se alimenteaza la reteaua de gaze naturale si am vazut si cateva modele ce dispun de alimentare mixta.

Plita pune la dispozitie patru un spatiu lejer de gatit si arzatoare de dimensiuni diferite pentru a folosi vase in functie de nevoile de gatire. Aprinderea electrica este o dotare buna pentru ca ofera aprinderea arzatorului respectiv printr-o singura apasare de buton. Pentru a folosi aceasta functie aragazul trebuie sa fie alimentat la reteaua de energie electrica. De asemenea, siguranta speciala opreste alimentarea cu gaz in cel mai scurt timp in cazul in care flacara se stinge din diverse motive. Gratarele sunt detasabile, se curata usor, iar capacul din sticla ii ofera un aer modern electrocasnicului.

Cuptorul ofera un volum interior de 51 litri si posibilitatea de a gati in acelasi timp pana la 2-3 preparate. Pentru alte preparate se pot folosi functiile de gatire la grill sau rotisor ori convectie cu aer fierbinte. Din punct de vedere al dotarilor si aici gasim aprinderea electrica si siguranta de protectie. Daca te-ai decis sa inlocuiesti vechiul aragaz cred ca acum este timpul potrivit datorita raportului bun pret/calitate de care dispune modelul Zanussi ZCG612H1XA. panoul de control are butoane bine asezate si cu manevrare usoara. Instructiunile ofera ajutor in alegerea rapida a arzatorului ce va fi folosit, iar functia timer ofera o gatire in intervalul stabilit. Aragazul dispune de dimensiuni normale, adica 85 x 60 x 60 cm, fiind un aparat usor de integrat datorita designului reusit. In zona inferioara se gaseste si raftul special ce ofera spatiu pentru a depozita cateva tavi sau tigai.